Ropogós bundázott cukkini

Ezennel a cukkini szezont a mai nappal megnyitom.

Hozzávalók (4 főre):

• 2 közepes cukkini

• 1 teáskanál só

• 100 g liszt

• 1 tojás

• 1 dl szódavíz (vagy sima víz, de a szódától ropogósabb lesz)

• 1 evőkanál olaj a tésztába

• 1 csipet sütőpor (nem kötelező, de levegősebbé teszi)

• ízlés szerint bors, fokhagymapor, szárított oregánó, bazsalikom

• olaj a sütéshez

Elkészítés:

1. Cukkini előkészítése:

• Mosd meg, karikázd vagy hasábokra vágd (kb. 0,5-1 cm vastagon).

• Sózd be enyhén, tedd félre 10-15 percre, majd itasd le róla a levet papírtörlővel.

2. Tésztabunda elkészítése:

• Egy tálban keverd össze a lisztet, tojást, fűszereket, sütőport és az olajat.

• Fokozatosan add hozzá a szódavizet, amíg sűrű palacsintatésztát nem kapsz. (Ne legyen túl híg, de ne is ragadjon túl sűrűn.)

3. Bundázás és sütés:

• A cukkinit mártsd a tésztába, majd óvatosan tedd forró (kb. 170-180°C) olajba.

• Aranybarnára süsd mindkét oldalát (kb. 2-3 perc oldalanként).

• Szed le papírtörlőre, hogy felszívja a felesleges olajat.

Tipp:

• Kínálhatod fokhagymás tejföllel, tzatzikivel, paradicsomszósszal vagy joghurtos mártogatóval.

• A tésztába tehetsz reszelt parmezánt vagy egy kis kukoricalisztet is, ha extra ropogósságra vágysz.

Ha tetszett a bejegyzés csak add tovább

Mondd el a véleményed!
Szívesen olvasom a hozzászólásokat,
Érdekel mit gondolsz!

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
guest
0 hozzászólás
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x